PARTNERE: Stig Nerland i Lumagate og Stig Valderhaug i Sicra. (Foto: Lumagate)
PARTNERE: Stig Nerland i Lumagate og Stig Valderhaug i Sicra. (Foto: Lumagate)

Partnerskap i kjølvannet av Microsoft/Citrix-avtalen

Citrix-spesialisten Sicra samarbeider med skyselskapet Lumagate.

Publisert Sist oppdatert

Konsulenthuset Lumagate, som har spesialisert seg innen hybrid- og skyteknologi, danner tett partnerskap med Citrix-spesialisten Sicra for å imøtekomme de nye spennende mulighetene som åpner seg etter den globale produktlanseringer fra Microsoft og Citrix, ifølge en pressemelding.  

Både Microsoft og Citrix har gått offentlig ut og proklamert sitt samarbeid om applikasjonsleveranse i skyen. Microsoft har annonsert at Citrix kommer til å overta RemoteApp-funksjonaliteten til Microsoft i deres skyplattform, Azure. 

– Vi er kjempeglade for annonseringen som er gjort i samarbeid mellom Citrix og Microsoft. Dette åpner nye og spennende dører for oss som leverandør i forhold til å kunne tilby våre kunder en one-stop-shop for både applikasjonsleveranse og skytjenester», sier administrerende direktør Stig Nerland i Lumagate.

– Utfordringen med skyleveranser har til tider kunne være relatert til ytelse på applikasjonsnivå. Ved å jobbe tett med Sicra, Citrix-spesialisten, kan kunden være enda tryggere på en stabil og effektiv leveranse som skalerer til Enterprise-nivå, fortsetter Nerland.

Pakketerte løsninger

– Sammen med Lumagate er jeg sikker på at vi kan tilby våre kunder et helhetlig kompetansetilbud. Applikasjonsleveranse i skyen blir stadig mer aktuelt for mange, og derved behovet for en spesialist innenfor skytjenester, men også en leverandør som fokuserer på deres egne virksomhetskritiske applikasjoner, sier daglig leder Stig Valderhaug i Sicra.

Lumagate og Sicra vil sammen gå ut i markedet å tilby pakketerte løsninger til kunder.

– Jeg har snakket med mange av våre eksisterende kunder. De er alle enige om at skytjenester skal tas i bruk i større grad, men man ser samtidig at ens egen applikasjonsportefølje er noe man skal leve med i mange år fremover. Man er derfor avhengig av at eksisterende applikasjoner kan integreres og leveres gjennom de nye skyressursene man tar i bruk, og for mange vil den optimale løsningen bli en såkalt hybrid løsning, avslutter Valderhaug.