EKSPANDERER: Fotowares administrerende direktør Anne Gretland gleder seg over å kunne opprette kontor i Danmark.

To av finalistene i Årets Ladejarl er fra it-bransjen

Anne Gretland og Christine Spiten er begge finalister til Reitangruppens millionpris.

Publisert Sist oppdatert

Reitangruppen publiserte torsdag finalistene til prisen for Årets Ladejarl. Prisen gis hvert år ut til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse som alternativ til regelstyring. 

Blant toppidrettsutøvere og ledere i alt fra organisasjoner til meierifabrikker finner vi hele to finalister fra it-bransjen. Kanskje er det Christine Spiten - co-founder av Blueye Robotics, eller Anne Gretland - administrerende direktør i FotoWare, som i år blir hedret med to-millionersprisen Årets Ladejarl.

Christine Spiten

Engasjement

– For en prisutdeling å være finalist i! Frivillig arbeid og det å gjøre en innsats for saker man bryr seg om er noe jeg brenner veldig for. Jeg er derfor svært stolt over å være finalist til Årets Ladejarl 2019, og jeg har den aller største respekt for mennesker som bruker av sin fritid for å bidra til en større sak. Jeg synes Reitangruppen gjør et strålende initiativ som setter fokus på folk som utgjør en forskjell for andre, sier Anne Gretland i en epost til Computerworld.

I tillegg til å være leder i FotoWare, er Gretland også co-founder av Oda som er et nettverket for kvinner i it-bransjen.

Gretland skal være utnevnt til en av finalistene for sitt viktige og kontinuerlige arbeid med å øke kvinneandelen i it-bransjen gjennom sitt engasjement og oppstart av kvinnenettverket, men også gjennom sitt personlige engasjement i det daglige arbeidet.

Ladejarl

I fjor var det Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, som ble hedret som Årets Ladejarl.

Årets Ladejarl 2019 blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september klokken 11.

"Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Årets Ladejarl er en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er en æresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnådd resultater", skriver Reitangruppen på sine sider.

Det er Reitangruppen som finansierer og gir bort prisen som er på to millioner kroner. Vinneren får i tillegg skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl.