Småklipp fra it-bransjen
Entercard velger Encap, Datametrix vant avtale med Ekornes, Agresso leverer gode resultater og 23 Video lanseres i Norge.
Entercard velger Encap
Det nordiske kredittkortselskapet Entercard har tatt i bruk Oslo-selskapet Encaps teknologi for to-faktor autentisering i sin re:membercard-app.
Ved å ta i bruk Encap som en integrert del av re:menbercard app-en både på Android og IOS, vil Entercard tilby full to-faktor autentisering, hvor kundene ha sikker tilgang til Entercard-tjenester på smartmobilen via en PIN-kode og uten bruk av kodebrikke, engangspassord eller avhengighet til mobiloperatør, heter det i en pressemelding.
- Vi trenger løsninger som fungerer på tvers av de Nordiske landene vi opererer i, og vi ønsker at våre kunder skal slippe å være avhengig av knytning til en spesifikk mobiloperatør gjennom en SIM-basert løsning, sier Freddy Syversen, administrerende direktør i Entercard i en pressemelding.
Encap er naturlig nok begeistret over avtalen.
- Dette er nok en stor aktør som velger Encap i stedet for Bankid eller Bankid på mobil og er en "big win" for oss fordi de er store, og fordi de har stor strategisk verdi, sier Thomas Bostrøm Jørgensen, administrerende direktør i Encap.
EnterCard er et samarbeid mellom Barclays Bank og Swedbank, og står bak kredittkortet re:membercard. Løsningen fra Encaps ble godkjent av Bankenes standardiseringskontor (BSK) i 2011.
Datametrix vant avtale med Ekornes
Datametrix har fått jobben med å effektivisere Ekornes-konsernets arbeidsprosesser gjennom levering av kommunikasjons- og samhandlingsløsninger. Avtalen har en verdi på over 20 millioner kroner.
- Dette er en prestisjekontrakt for oss. Det er en global leveranse for en kjent norsk merkevare som har sett verdien i moderne samhandlingsløsninger for å utnytte ressursene bedre i konsernet, sier Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix.
Avtalen med Ekornes inkluderer leveranse av infrastruktur som WAN over Telenors Nordic Connect i Norden. Internasjonalt inngår samhandlingsapplikasjonene Lync og Trio. Løsningen leveres som tjeneste, såkalt Hosted Lync og Hosted Trio.
I tillegg skal Datametrix drifte løsningen 24/7 de neste fem årene, og den vil i første omgang omfatte 800 brukere globalt, men kan enkelt skaleres opp i årene som kommer, sier selskapet.
Ekornes ASA er den største møbelprodusenten i Norden og eier blant annet de kjente merkenavnene Ekornes og Stressless. Produksjonen foregår i sju fabrikkanlegg, seks i Norge og ett i USA, mens produktene selges over store deler av verden gjennom egne salgsselskaper i utvalgte markeder.
- Nå får Ekornes en moderne kommunikasjonsplattform med felles samhandlingsløsninger i hele verden. Dette gjør at de får knyttet folk og avdelinger tettere sammen, økt involvering av geografisk spredte ressurser og ikke minste forenkling og effektivisering av en del arbeidsprosesser, sier Patrik Fugelsnes, regionsleder i Datametrix Ålesund.
Datametrix vant avtalen med Ekornes i konkurranse med flere andre tilbydere.
Unit4 Agresso Norge vokser raskere enn konsernet
Programvareselskapet Unit4, som leverer forretningsløsninger, rapporterer om god vekst i 2012. Omsetningen økte til 3,4 milliarder kroner, en økning på 5,4 prosent i forhold til 2011.
For Unit4 Agresso Norge var topplinjeveksten på 6,3 prosent til 324,5 millioner kroner.
- Vi har lagt bak oss et godt år med sterk vekst. Det har ikke vært inngått spesielt store kontrakter, men veksten er et resultat av jevnt tilsig av nye kunder og økte leveranser til eksisterende kundemasse, sier Helge Strypet, administrerende direktør i Unit4 Agresso Norge.
På resultatsiden kunne Unit4 konsern skilte med en EBITDA på 638 millioner kroner. For Norge var tilsvarende tall 54,2 millioner kroner, en nedgang på 9,2 prosent.
- Årsaken til nedgangen er at 2011 var et særdeles godt år for Unit4 Agresso med noen store og lønnsomme enkeltkontrakter. Sett over tid, følger resultatkurven den gode og stabile omsetningsveksten, sier Strypet.
I 2012 kunngjorde Unit4 Agresso oppkjøpet av det norske e-faktura selskapet Sendregning som blant annet har bidratt til utviklingen av elektronisk fakturabruk i offentlig sektor og den norske EHF-standarden. Det norske formatet er forøvrig støttet i den europeiske PEPPOL-standarden.
Som kjent krever avtaler som inngås med statlige virksomheter etter 1. juli 2012 at leverandører av varer og tjenester sender elektronisk faktura og kreditnota.
23 Video til Norge
Videotjenesten 23 Video, fra det danske selskapet 23, lanseres i Norge 13. mars. Tjenesten brukes av en rekke internasjonale selskaper i 19 land, blant andre Lego, Carlsberg og Netcom, heter det i en pressemelding fra selskapet.
- Norge ligger langt fremme når det kommer til videotjenester for forbrukere, som blant annet VGTV har vært en viktig pådriver for. Men gode videotjenester for bedrifter glimrer med sitt fravær. Det vil vi endre på nå, sier Steffen Tiedemann Christensen, en av gründerne bak 23 Video.
Tjenesten er beregnet for bedrifter som vil designe og lage sine egne videonettsider med merkevareintegrering. Flere norske selskaper har allerede skrevet seg opp, blant annet Rikskonsertene, Kreativt Forum, Kilroy og Netcom.
- Vi har så langt brukt Youtube for å promotere reklamefilmer og kundeservicefilmer, men manglet en fleksibel og brukervennlig plattform til å trekke frem videoene på Netcom.no, sier Morten Skjelbred, som er sjef for digitalt innhold i Netcom.
Han sier også at han ble svært imponert da 23 Video samlet sammen videoer og satte opp en egen videoside for selskapet på bare èn dag.
- Vi har nå samlet alle våre videoer på en side og kategorisert disse, slik at kundene våre både kan enkelt finne relevante filmer som løser de vanligste kundeservicespørsmålene, samtidig som de kan gjenoppdage klassiske reklamefilmer fra Netcom sitt arkiv, sier Skjelbred.
23 ble grunnlagt i 2007 for å utvikle verktøy for nettdistribusjon av visuell kommunikasjon, og hovedproduktet 23 Video retter seg altså direkte mot bedriftsmarkedet. Den norske lanseringen skjer i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 13. mars.