Ny fotopakke fra Microsoft

Microsoft kommer med norsk utgave av fotobehandlings- og arkivsystemet Digital Image Suite.

Publisert Sist oppdatert

Faktisk er det en nordisk modell, med alle fire store nasjonalspråk.

Grensesnittet Microsoft har valgt, er litt uvanlig for den Photoshop-vante. Det er konsentrert rundt å løse daglige småirritasjoner for den som ikke er helt superorientert databruker, men som trenger å fikse og ta vare på de digitale midlene.

LES OGSÅ: Photoshop i ny versjon

Dette innebærer selvsagt automatiserte rutiner og veivisere rundt omkring. Det omfatter alt fra klassisk fjerning av røde øyne til sammenføying av flere bilder til panoramaframstillinger. En egen funksjon er lagt inn for den nostalgiske som ønsker å utforske mulighetene i svart/hvittfotografering.

Et sentralt poeng for Microsoft er at de har fått enda sterkere støtte for å samle og kategorisere mange bilder i Digital Image Library. Det skal også være enklere enn før å kunne bla seg gjennom mange fotografier plassert forskjellige steder i pc-en, og deretter kunne skrive ut alle under ett.

Denne flaggefunksjonen kan også brukes til andre snedige grep, som å gi karakterer/stjerner eller samle alle bilder som er relatert til en begivenhet for å vise dem fram senere. Søkefunksjonen støtter dato, emne, oppløsning, nøkkelord eller en egen type stjernemerking. Programmet skal være bedre til å ta sikkerhetskopi av fotosamlingen til CD, DVD eller øvrige medier.

Om du ikke vil skrive ut helt vanlige bilder, leveres det over fem tusen maler og bilder for å lage egne kalendere, collager/montasjer eller takkekort – for eksempel. For den som vil prøve å vise fram mange bilder på en ny måte, ligger nyeste versjon av PhotoStory klar. Her kan en bildeframvising kombineres med musikk, overganger og stemmekommentarer for en personlig tøtsj.

Pakken koster 595 kroner inklusive mva. i utgangspunktet, eller du kan skjøte på med videoredigering fra Pinnacle for fem hundre til.