Sex-apps plutselig svært god butikk

Sex-apps plutselig svært god butikk

Pornoprogrammer som unnslipper Apple-sensuren tjener fett.

Apple satte forrige måned ned foten og bannlyste applikasjoner med «åpenlyst seksuelt innhold», angivelig etter klager fra foreldre.

Over 5000 applikasjoner forsvant i prosessen, men enkelte har sluppet unna raidet.

En av applikasjonene som lenge klarte å snike seg unna er Tube, et Iphone-program til en knapp dollar som viser over 120 bilder av damer i undertøy. Ifølge Techcrunch tjente de før raidet 30 dollar dagen, men etter at de over 5000 nevnte applikasjonene forsvant, hoppet inntektene i været. Etter opprenskningen tjente Tube rundt 1600 dollar - 10.000 kroner - hver dag.

Etter at Apple oppdaget denne applikasjonen ved å se på det enorme salget har de imidlertid fjernet den. Årsaken til at den klarte å snike seg unna, er at den ikke ble solgt i USA.

Applikasjoner med hint av seksuelt innhold fra etablerte medieselskaper som Playboy, FHM og Sport Illustrated har sluppet unna sensuren, og disse ser også en økning i salget.

På den andre siden har Apples raid også fjernet applikasjoner på feil grunnlag, slik som applikasjonen Simply Beach som lar deg shoppe etter strandklær. Denne er imidlertid gjenopprettet.

Og mens undertøysapplikasjonen Tube ble fjernet, er for eksempel undertøysapplikasjonen til undertøysbutikken Victoria's Secret fortsatt tilgjengelig. Som en bruker av sistnevnte skriver:

- Vel, programmet inneholder virkelig pene damer i undertøy, og ikke så mye annet, alt i en gratis applikasjon, så jeg skjønner ikke hva folk klager over!

Enterprise