Styr Windows 8 med penn

Styr Windows 8 med penn

Pc-brukere som ikke har berøringsfølsom skjerm, går glipp av fingerstyringen av Windows 8. Nå er løsningen kommet.

Touch8 XN800 er navnet på en ny, digital penn som snart kommer i salg i Norge. Ved hjelp av pennen kan også pc-brukere uten berøringsfølsom skjerm bruke sveipe- og pekebevegelsene som Windows 8 byr på.

I mye av markedsføringen av Windows 8 er det brukergrensesnittet med fingerstyring og sveiping av «fliser» som står i fokus. Teknikken fungerer utmerket på nettbrett og smarttelefoner, og i stor grad også på ultraportable pc-er som i økende grad kommer med berøringsfølsom skjerm.

Det store flertallet av pc-brukere jobber imidlertid på pc-er som er kjøpt inn før behovet for berøringsfølsomme skjermer hadde dukket opp.

Mange Windows-brukere opplever dermed det nye brukergrensesnittet som unyttig, og de legger i stedet opp til å kjøre Windows mest mulig på den gamle måten ¿ jamfør diskusjonen om den legendariske startknappen.

PC World Norge spår i sin lederkommentar i den utgaven som nå er i trykken, at Windows 8 vil føre med seg mye nyskaping på maskinvare-siden for at det nye brukergrensesnittet skal fungere bra også for dem som ikke besitter en moderne hybrid-pc eller et nettbrett. For eksempel nye typer styreflater til erstatning for den gode, gamle musen, som ikke fungerer optimalt med Windows 8.

Nå har import- og distributørselskapet Careland Scandinavia AS i Bodø varslet at selskapet snart kan tilby Touch8 XN800 på det norske markedet.

Kinesisk-israelsk

Touch8 er en digital penn som kan brukes på tradisjonelle skjermer, det være seg til stasjonære eller bærbare pc-er.

Trikset består i at man fester en detekterings-enhet på siden av skjermen. Ved hjelp av infrarøde stråler peiler denne inn hvor på skjermen pennen befinner seg til enhver tid.

I tillegg inneholder systemet en ultrasonisk enhet som ved hjelp av høyfrekvente lydbølger detekterer betjeningen av pennen ¿ for eksempel om brukeren presser pennen mot et punkt på skjermen eller trykker på en av de to «museknappene» på pennen.

Ifølge den kinesiske produsenten og utvikleren av løsningen, firmaet Yifang Digital, er pennen et resultat av en kombinasjon av kinesisk oppfinnsomhet og israelsk militærteknologi for detektering av objekter. Firmaet har flere utenlandsavdelinger, og en av dem er plassert i Israel.

Touch8-pennen er batteridrevet, og ifølge produsenten vil batteriet vare i 500 timer før det må byttes ut.

Touch8 ble første gang vist på CES-messen i Las Vegas i januar og vant en av prisene for kreative nyskapinger.

Firmaet Careland Scandinavia AS har altså distributøravtale med Yifang og regner med å få Touch8 i salg om kort tid. Norsk pris er satt til cirka 750 kroner inklusive mva.

Mer informasjon hos Careland.no .

Enterprise