Verdens beste Windows-pc er en Mac

Verdens beste Windows-pc er en Mac

Stor undersøkelse viser at Apples Macbook Pro har minst problemer med å kjøre Windows.

Apple lager både datamaskiner og operativsystemet OSX. Men det er også mulig å legge inn Windows på en Mac-maskin.

Det kan man kanskje tro blir en dårlig løsning, men nå viser det seg at nettopp Mac-maskiner med Windows kan være en vinnerkombinasjon for folk som er lei av dataproblemer og pc-er som kræsjer.

En undersøkelse fra programvareselskapet Soluto viser nemlig at Macbook Pro fra 2012 er den mest pålitelige pc-en med Windows.

Overvåker dataproblemer

Soluto er et selskap som lar brukerne administrere pc-er via nettet. Brukerne installerer et program på pc-en sin, og dette programmet holder et øye med pc-en og sender informasjon til Soluto om datamaskinens tilstand. Dette skriver The Register.

Selskapet hevder å ha programvare på millioner av pc-er, og at de i denne undersøkelsen endte opp med å teste i alt 37.000 maskiner. Undersøkelsen tok tre måneder, fra januar til april i år. Soluto sier de i løpet av denne perioden har registrert 224.144 datakrasj, 250.791 apps som lagger i fem sekunder eller lenger, og 84.251 blåskjermer.

Og blant disse var det altså Macbook Pro-maskinen fra 2012 som kom best ut. Maskinen hadde bare 0,88 registrerte krasjer i uken, 1,06 apper som lagget, og 0,01 prosent tilfeller av blåskjerm i uka.

Til sammenlikning fikk tiendeplassen, en Thinkpad X1 Carbon fra Lenovo, kræsj 1,69 ganger i uka.

Ukjent antall maskiner

Nå skal det sies, til de tradisjonelle pc-enes forsvar, at det neppe er veldig mange Macbook Pro-maskiner som kjører Windows. De kommer tross alt ferdiginstallert med Apples eget OSX-system. Og Soloto har ikke oppgitt hvor mange maskiner av hver type som er med i undersøkelsen. Det kan derfor være statistiske unøyaktigheter som slår ut godt for Apple. Macbook-maskina er også svært dyr, de fleste pc-ene i undersøkelsen koster en brøkdel.

- Hver Windows-installasjon på en Macbook Pro er også ”ren”. Pc-produsentene laster ned mye ”crapware” på nye bærbare datamaskiner, så det er en litt urettferdig konkurranse, skriver Soluto.

Selskapet påpeker også at Windows-installasjoner på Mac ikke er enkelt som på en pc, og at Windows-opplevelsen ikke er fult så god.

- Pc-produsenter burde ta en kikk på denne undersøkelsen og tenke å sende ut pc-er som utfører jobben like bra som en rent installert Macbook Pro, skriver selskapet.

Enterprise