Facebook med betalingsløsning

BETALING: Facebook lanserer betalingsløsning i UK og Frankrike

Facebook med betalingsløsning

Facebook har lansert sin egen ”vipps”-løsning i Storbritannia og Frankrike.

Tirsdag åpnet Facebook for at brukere i Storbritannia og Frankrike kan benytte Messenger for å overføre penger mellom brukere. Dette er en tjeneste som i følge Facebook har vært etterspurt lenge.

Denne typen betaling har vært tilgjengelig i USA allerede i 2015, men det er nå altså tilgjengelig i et nytt marked. Dette passer godt inn i rekken med rykter som har florert både når det gjelder Facebook og ikke minst Google. At disse to gigantene også ønsker å melde seg på som globale aktører i betalingsmarkedet er ingen stor overraskelse og Facebooks utvidelse av p2p betaling via Messenger kan sees som et tydeligsignal på dette.

Bare begynnelsen

Det er mye som tyder på at dette bare er begynnelsen. Det interessante er hva Google gjør nå. Apple Pay utvider stadig og siste med Sverige, Danmark og Finland. Både Facebook og Google begynner nå å få litt dårlig tid før de store løsningene som finnes får et alt for godt fotfeste. Det skal bli meget interessant å følge utviklingen på dette området. Norge kommer vel sannsynligvis til å se Apple Pay før vi ser en inntreden av Facebook og Google. Norge er tross alt ikke av de største markedene i Europa.

facebook betaling