Pusher Silverlight med pupper

Pusher Silverlight med pupper

Hugh Hefner møter Bill Gates når Microsoft-teknologi nå brukes i gratis Playboy-arkiv.

Microsoft gjør sitt beste for at deres Silverlight-teknologi skal bli en reell konkurrent til Adobes Flash.

Og nå går de en åpenbar vei for å komme seg inn i menns hjerter: Gjennom underlivet.

"Rik historie"

Playboy har nå lansert en betaversjon av et arkiv som etterhvert skal inneholde samtlige Playboy-utgivelser fra 1954 frem til 2007 (arkivet har naturlig nok 18-års-grense, og er ikke særlig egnet for jobbsurfing!).

Og det hele er helt gratis, interessant nok i disse piratkopierings-tider. Som kjent har også blader i lang tid blitt langt ut gratis på nett av piratene, men nå kommer altså Playboy dem i forkjøpet.

- Playboy har en utrolig rik historie, mener selveste Playboy-kongen Hugh M. Hefner, som gleder seg over å dele den med verden.

Den "rike historien" blir lett tilgjengelig via tjenesten, som lar deg bla gjennom bladene og se dem slik de var da de ble gitt ut ned til hver minste detalj. Bladene er skannet inn og visstnok også ha blitt tekstet på nytt, slik at man kan søke seg gjennom arkivet.

For bladene inneholder som kjent ikke bare pupper. Også artiklene har gjennom årene gått for å være interessant lesning, og annonser fra 50-, 60- og 70-tallet er også noe mange har interesse av.

Ikke for sikling

Teknologien de bruker, er altså Microsofts Silverlight, noe som kan være godt nytt for selskapets Flash-konkurrent.

For å se arkivet, må man selvfølgelig installere Microsofts programtillegg, noe man raskt kan tenke seg til at langt flere nå vil gjøre. Teknologien kan derfor oppleve en opptur i tiden som kommer.

Playboy har vært tidlig ute med å bruke ny teknologi for å spre sine damer. Allerede i 2002 lanserte de 3g-tjenester for mobiler, og i 2004 kom de med tjenester for Ipod.

De understreker at arkivet som nå har kommet ikke bare er til for å gi smågutter noe å sikle over. Som de selv sier:

- Playboy har hatt stor påvirkning på det amerikanske kulturlandskapet i over 50 år. Vi vil gi folk mulighet til å selv se denne historien.

Les om:

It Bransjen