Designlampe med iPad-dokk

Designlampe med iPad-dokk

Starck lanserer lamper med både dokk- og lademuligheter.

Den italienske lampeprodusenten FLOS lanserer lamper med innebygget iOS-dokk.

Belysningsarmaturene er et samarbeid med den kjente franske designeren Philippe Starck, som blant annet har brukt forgylte våpen som lampefot.

Siste verk signert Starck er to ulike typer lamper for FLOS - den ene en gulvlampe, den andre en skrivebordslampe. Lampene ble presentert under lysmessen Euroluce, som går annenhvert år under den milanesiske møbelmessen.

Lader og hylle

Felles for de begge er et det er tilkoblingsmulighrt for iOS-enheter. Med andre ord kan du altså lade din iPhone, iPad eller iPod fra lyskilden.

Den store gulvmodellen har en usb-kontakt i den forkrommede foten. Selve strømforsyningen er integrert i lampebase. I tillegg har den to lagringsbrett oppe langs stetten, slik at både bøker og mobilenhet kan ligge i komfortabel høyde.

Gulvmodellen har fått navnet 'Bibliotheque Nationale', mens bordmodellen heter 'Net lamp'. Bordmodellen er en typisk leselampe til arbeids- eller lesesalbruk. Lyskilden er en serie med LED-lamper.

Men den er altså utformet slik at det i hodet er innkorporert en Apple Dock Connector for tilkobling og lading av både iOS-enheter med også iPod-spillere. En liten bakplate sørger for å holde en iPhone eller den fysisk større iPad-en trygt oppreist. Den ultimate posisjonen for en iPad på bibliotekssalen?

Du kan se andre designerlamper hos FLOS her.

Via Designboom.

Les om:

Komponenter