- Slik blir nye MacBook Pro

- Slik blir nye MacBook Pro

Enda tynnere design, Retina-skjerm og USB 3.0.

Det er relativt sikkert at Apple kommer til å lansere nye bærbare Mac-er i løpet av overskuelig fremtid, men det er langt i fra sikkert hvordan den vil bli.

Ryktene har lenge sagt at det vil skje store endringer på Mac-bærbarfronten i år, først og fremst hva gjelder MacBook Pro. De påstandene blir bare sterkere for hver uke som går.

9to5Mac har nå vært i kontakt med kilder i Apples forsyningskjede som hevder at selskapet holder på å legge siste hånd på en 15-tommer med en ny og slankere design, super-høyoppløst Retina-skjerm og USB 3.0.

Ikke helt lik Air

Hva gjelder designendringene dreier det seg ikke om at Pro-serien vil bli mer lik Air-maskinene. De nye maskinene beskrives som en ultratynn versjon av den nåværende Pro-modellene, det vil si flatere, men mer robust. For å oppnå en tynnere formfaktor, skal den optiske stasjonen være fjernet. På-knappen skal dessuten være flyttet til tastaturet, hevder kildene til 9to5Mac.

Apple kommer også til å introdusere såkalt Retina-skjerm i den nye MacBook Pro-en, ifølge 9to5Mac. Skjermen skal være imponerende og beskrives som "den viktigste Mac-innovasjonen på årevis" ifølge kilder med kjennskap til skjermproduksjonen. Det har blitt oppdaget spor av HiDPI-grafikk i OS X Lion 10.7.4 og Mountain Lion som antyder at en høyere oppløst skjerm er på vei.

- I motsetning til med dagens Mac-skjerminnstillinger, vil Retina-innstillingene ikke være markert med tall/oppløsning, men med beskrivelser som stor, liten eller optimal, ifølge disse funnene. Den etterlengtede "oppløsnings-uavhengigheten" er over oss", skriver 9to5Mac.

Det betyr at man vil kunne vise tekst, menyer og annet i hvilken skala du vil på en skikkelig høyoppløst skjerm, ifølge Macworld.se.

USB 3.0 skal være den siste store nyheten i Apples nye bærbare. Den nyeste usb-standarden vil komme som et tillegg til Thunderbolt-teknologien Apple introduserte i fjor. Hva gjelder andre tilkoblingsmuligheter skriver 9to5Mac at Ethernet-porten forsvinner, og det er også mulig at FireWire ikke lenger vil være blant oss.

Kommer med Mountain Lion?

For øvrig så rapporterer MacRumors at nye modeller av både MacBook Pro og iMac har begynt å dukke opp i databasen til testverktøyet Geekbench, noe man tolker som nok et tegn på at en oppgradering kan være rett rundt hjørnet. 9to5Macs kilder hevder de nye MBP-ene kommer i løpet av sommeren.

Den kommende OS X-versjonen, 10.8 Mountain Lion, listes også opp i resultatene, noe som kan bety at en lansering av både ny Mac-maskinvare og -mykvare er nært forestående. For eksempel om noen uker når årets WWDC går av stabelen den 11. juni?