Raskt og pålitelig med multi-nettverk

Raskt og pålitelig med multi-nettverk

NYKOMMEREN: Celerway Communication utvikler programvare som gjør vanlige wifi-rutere om til multi-nettverk-rutere med mobilt-, trådløst og kablet nett.

- Hva heter dere?

- Celerway Communication.

- Hvor mange er dere?

- Vi er seks ansatte, hvorav tre programmerere sitter i Wroclaw, Polen.

- Hvor holder dere til?

- Vi har hovedkontor på Fornebu, samt kontorer i Wroclaw, Polen og Palo Alto, California, USA.

- Hva gjør dere?

- Vi utvikler programvare til wifi-rutere og mobile enheter som smarttelefoner, nettbrett og laptoper som gir raskere og mer pålitelige Internettforbindelser. Programvaren gjør blant annet vanlige wifi-rutere om til kraftige og brukervennlige multi-nettverk-rutere. Ruteren samler kapasitet fra wifi-nett, kablede nett, USB-modemer, minirutere og smarttelefoner, og deler kapasiteten med enhetene dine som skal på nett.

- Hvordan skal dere forandre verden?

- Vi skal forandre verden ved hjelp av programvare som revolusjonerer brukeropplevelsen over trådløse og mobile nett, øker utnyttelsesgraden av ulike nettverk, og utnytter nettverksabonnementer mye mer optimalt.

- På sikt ønsker vi å gi applikasjonsutviklere muligheten til å angi ønskede nettverksegenskaper for applikasjonen, og så vil vår programvare forsøke å oppfylle dette.

- Hvorfor er dere bedre enn alle andre?

- Vi har løftet nettverksutfordringene opp i programvare. Tradisjonelt har bransjen hatt fokus på maskinvare bundet til et enkelt type nettverk. Ved å løse det i programvare blir det raskere, billigere og mye mer fleksibelt. Vi har tidligere også forsket på dette ved Simula Research Laboratory.

- Hvilket språk koder dere i?

- Vi koder stort sett i C/C++.

- Hvilken plattform jobber dere på?

- Vi jobber mest i Linux og OpenWRT, men også noe på de vanligste plattformene for smarttelefoner.

- Hvilket operativsystem eller plattform skal kundene bruke?

- Vi forsøker å støtte de mest vanlige operativsystemer og plattformer.

- Hva er det vanskeligste valget dere har tatt?

- Det vanskeligste valget har vært å velge hvilket produkt som skal på markedet først. Vi har måtte innse at vi ikke kan nå alle mobile enheter, løse all utfordringer og nå alle markeder samtidig. Det ser heldigvis ut som om vi valgte riktig når prioriteringslisten ble satt opp.

- Hva håper dere å få til, på lang sikt?

- På lang sikt er målet at Celerways programvare forbedrer internettkvaliteten på de fleste mobile enheter og wifi-rutere i verden gjennom partnerskap med produsenter av disse enhetene.

- Hvem ville du helst ansatt, hvis du hadde fritt valg i hele verden?

- Vi hadde ikke tenkt oss lenge om hvis David Miller hadde søkt jobb hos oss. Han har en enorm kompetanse og påvirkningskraft på en av de viktigste programvarekomponentene i nettverksstakken.

- Vi skulle også gjerne ansatt Steve Jobs sin enorme vilje og evne til gjennomføre en telekomrevolusjon, som han gjorde med første Iphone.

Ukas nykommer

I denne spalten stiller vi i noen lette og noen vanskelige spørsmål til sjefen i et nytt teknologiselskap. Tips oss gjerne om interessante nykommere i bransjen!

Nettverk