Per Andersen slutter i ErgoGroup

Per Andersen (56) har bedt om avløsning som administrerende direktør i ErgoGroup, men vil fortsatt være tilknyttet Posten-konsernet. Andersen startet som administrerende direktør i selskapet i 1997.

Publisert Sist oppdatert

- Syv år i stillingen er en lang tid, og jeg må konstatere at det i det siste året har vært til dels ulike oppfatninger mellom styret og meg selv på hvorledes selskapet best skal fokuseres. I en slik situasjon synes jeg den beste løsningen er å overlate sjefsstolen til en annen, sier Per Andersen.

Andersen sier til Computerworld at dette har vært en prosess en stund og at det ikke er noe dramatikk i dette. Han vil holde hva "de ulike oppfatingene" består av, mellom seg og styret.

Andersen sier at Postens salg av ErgoBluegarrden før jul ikke var gjenstand for uenighet.

- Det var et naturlig salg. En videre ekspansjon og vekst ville bety oppkjøp, i og med dette ligger på siden av det vi driver med, ville det vært vanskelig med å reise kapital for dette. 

- Per Andersen har gjort en fin jobb som administrerende direktør i ErgoGroup, og jeg har forståelse for at han nå har funnet tiden inne for å be om avløsning. Dessuten er jeg glad for at han fortsetter i konsernet. Her er mange spennende oppgaver hvor vi får glede av Andersens kvalifikasjoner, sier konsernsjef Kaare Frydenberg, Posten Norge, i en kommentar.

I perioden siden 1997 har ErgoGroup AS bygget opp et sterkt it-miljø og utviklet seg til et av de ledende it-selskaper i Norge. Gjennom de siste årene med et vanskelig it-marked, har selskapet fortsatt å vokse både i omsetning og resultat, og klart seg bedre enn bransjen forøvrig. Samtidig er det iverksatt effektiviseringstiltak for å tilpasse seg en fortsatt svak markedsutvikling.

Andersen fortsetter i Posten-konsernet, og vil ha oppgaver både for Posten Norge og ErgoGroup. I første omgang vil han tilrettelegge og sørge for en god overgang til ny leder i ErgoGroup. Hans lønnsvilkår endres som følge av nye oppgaver.

Viseadministrerende direktør Kaare Østgaard i ErgoGroup, konstitueres som ny administrerende direktør i selskapet, inntil en permanent leder er ansatt.

Andersen sier til Computerworld at han tror Kåre Østgaard har mange av de egenskapene som skal til for å drive ErgoGroup videre.