Trang fødsel for ny spillkonsoll

Trang fødsel for ny spillkonsoll

Sonys nye bærbare Playstation Vita er lansert i Japan. Med brask og bram, samt knall og fall.

Det ble ingen jublende suksesstart for Sonys siste forsøk på å redde den bærbare spillkonsollen. Etter noen tiår med ekstrem suksess - særlig for Nintendos Gameboy- og DS-systemer, men også for Sonys PSP - har nedgangen vært dramatisk for de minste medlemmene av spillkonsollfamilien.

Mange har ment at den bærbare spillkonsollen er blitt drept av Steve Jobs og Angry Birds.

Og Nintendos siste forsøk, Kalt 3DS, som kom i tidligere i år, har ikke greid å reise kjerringa. Og nå, på tampen av julesalget, slipper Sony sin Vita.

Berøres foran og bak

Playstation Vita er en ny og forbedret maskin, men den likner en del på gamle Playstation Portable (PSP). Den har dog kraftigere maskinvare, 3G, samt bedre skjerm og bedre kontroller. Prosessoren er fra britiske ARM, som også lager de fleste prosessorene i moderne smarttelefoner.

I tillegg er det den første spillkonsollen med multitouch-skjerm, og den har også en egen multitouch-flate på baksiden av maskinen.

Haltende start

Lørdag ble altså maskinen sluppet i Japan og deler av Asia. Ifølge det japanske spillbladet Enterbrain solgte Sony 321.407 maskiner i løpet av helga.

Til sammenlikning solgte Nintendo 371.326 3DS-maskiner, da den ble sluppet i februar. Og 3DS-lanseringen ble regnet som en skikkelig nedtur for Nintendo.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste hadde Sony kunnet sende ut 700.000 enheter, hvis folk var interesserte.

Teknisk slugg

På toppen av det hele har det vært rapportert om en god del tekniske problemer med spillmaskinen. Folk har meldt om at den krasjer, forsinkelser og lugging, samt problemer med å få registrert en konto i Playstation Network-systemet. Sistnevnte må til for å få kjøpt spill til den nye maskinen.

Sony har allerede lagt ut en oppdatering for å fikse problemet, men enkelte har også meldt om problemer med å få lastet ned og installert denne.

Playstation Vita kommer til Norge 22. februar 2012, distribueres av Nordisk Film og vil koste rundt 2.000 kroner. Forhåpentligvis har den færre problemer innen den tid.

Les om:

It Bransjen