Relasjonsbyggeren

Relasjonsbyggeren

JOBBEN MIN: Saima Sadiq forteller IT-Bransjen om en hektisk hverdag som Key Account Manager.

Saima Sadiq har mange oppgaver som Key Account Manager, hvor hun jobber med å få til gode kunderelasjoner til små bedrifter.

- Viktig å trives

Hun har regnet ut at hele 65 prosent av hverdagen går med på jobb. Å ha det bra på jobb er derfor spesielt viktig for henne.

- Jobben min betyr halve livet for meg. Arbeidsdagen min i Instant Office utgjør over 65 prosent av hele dagen og det betyr jo at jeg tilbringer over halvparten av dagen min på jobb, sier hun.

Når Saima ikke er på jobb viser hun til å være av den mer sporty typen.

- Jeg prøver å få trent litt på treningsenteret eller ta en tur ut og jogge litt, sier hun.

Startet som trainee

Da hun startet i selskapet fikk hun prøve seg som trainee med mange varierte oppgaver.

- Jeg ble ansatt som systemkonsulent i et klientteamt hvor kundeservice var en sentral oppgave, sier hun. Perioden husker hun som lærerik, men også veldig hektisk.

Hun fikk mulighet til å velge selv hva hun ønsket ekstra kompetanse på, og valgte å utvikle sin tekniske kompetanse innen Windows7 og andre operativ systemer, samt MS Office applikasjoner.

- Dette var noe jeg valgte selv å gå for i traineeperioden. Jeg ønsket meg mer teknisk forståelse for systemene konsulentene våre bruker som verktøy for å hjelpe kunder, forteller Sadiq.

Microsoft-erfaring

Før hun kom til Instant Office arbeidet hun blant annet i Microsoft som Business Operations Specialist.

- Det var en omfattende oppgave som bestod av prosjektadministrasjon, oppfølging av konsulenter for timeføring, kontrakthåndtering, fakturering, og rapportering av resultat til Controller.

Hun ble glad for nye utfordringer i Instant Office, da rollen hun hadde i Microsoft ble flyttet til Irland. Det fristet ikke å flytte så langt unna. Jobben hun har i dag er også relatert til den gamle jobben, siden hun arbeider mye med Microsoft Volum Licensing og administrerer leieavtaler, kalt OVS lisenser, som Instant Office står forhandler for.

Mange baller i luften

Sadiq har en it-bachelorgrad fra Norges IT-Høyskole, og har hele tiden hatt et bestemt mål, som passer godt med den jobben hun har i dag.

- Målet mitt primært var å utvikle meg som en Key Account Manager eller lignende stillinger, og det er derfor jeg flyttet til salgs- og administrasjonsavdelingen og har begynt å jobbe som Key Account Manager, sier hun.

Arbeidet består av mange forskjellige oppgaver, som oppfølging av eksisterende kunder og innsalg av nye kunder. Hun må støtte server- og klientteamet med praktiske oppgaver, intern og ekstern koordinering og administrasjon av Microsoft-lisensene.

- Jeg må også koordinerie tekniske prosjekter og arbeide med administrative oppgaver som oppfølging av partnere og leverandører, forteller hun videre.

Det er viktig å være selvstendig i jobben, noe som også Sadiq trives veldig godt med.

- Det beste med jobben min er at jeg har muligheten til å styre arbeidsdagen min selv. Jeg har store muligheter til å utvikle meg som en god Key Account Manager siden dette er noe jeg brenner for å bli virkelig god på, sier hun.

Vant med ansvar

Det er viktig å skape gode kunderelasjoner, og IT-Bransjen spør henne hva som skal til for å lykkes med dette i jobben.

- Det viktigste er at kunden får en single-point-of-contact og at man er mest mulig tilgjengelig for kunden til enhver tid. Det er også visjonen til Instant Office, forteller hun.

Jobben bærer med seg ansvar for små kunder med ti til tjue ansatte. Det høres utfordrende ut å jobbe med kunder fra så mange ulike bransjer, som blant regnskap, økonomi, finans,advokatfirmaer og konsulentfirmaer, men Sadiq har full kontroll.

- Det er relativt enklere å håndtere kundene med tanke på oppfølging, koordinering administrasjon av leverte tjenester, sier hun.

NAVN: Saima S. Sadiq

STILLING: Key Account Manager

ANSATT SIDEN: 2010

Ønsker du å fortelle om jobben din? Tips oss!

Les om: