Ekstra lagringsplass for MacBook

Ekstra lagringsplass for MacBook

Nesten usynlig Flash-modul med opptil 128 GB.

Trangt om plassen på din MacBook?

Har du en nyere MacBook Air eller Pro med Retina-skjerm, kan du enkelt utvide lagringsplassen.

Disse maskinene har en SDXC utvidelses-port på siden for flash-minne, som du kan benytte til å lese bilder fra et digitalkamera. Men det kan du like gjerne gjøre ved å koble til en usb-ledning, eller til og med trådløst. Det gir mulighet for å tenke helt annerledes rundt denne porten.

Transcend JetDrive Lite er et lite flash-kort som kan settes inn i denne porten og være der mer eller mindre permanent, og oppfører seg dermed som en ekstra harddisk.

Lesehastighet er 95 MB/sekund, og skrivehastighet 60 MB/sekund. Ikke et sted du vil putte applikasjoner, men en fin plass for iPhoto- eller iTunes-bibliotek, eller også TimeMachine-backup (selv om disse helst burde være eksternt).

Den lille brikken er knapt større enn et tilsvarende minnekort, og stikker ikke mange millimeterene ut av kabinettet. Ikke noe man burde bekymre seg for, med andre ord - med all sannsynlighet vil det ikke ha noen konsekvens for eksempel for MacBook-mapper og dess like.

Det finnes også et liknende produkt på markedet kalt PNY StorEdge. Dette er tilnærmet likt, og kommer også i 64 GB- og 128 GB-kapasitet. Som priseksempel nevnes 899 kroner for 128 GB fra MPX . Pris for JetDrive Lite er ikke kjent for øyeblikket.

Du kan lese mer om JetDrive Lite her , og om PNY StorEdge her . Se en promo-video for JetDrive Lite nedenfor.

Les om:

Komponenter