Raskere flashdisk i MacBook Air

Raskere flashdisk i MacBook Air

MacBook Air-eiere kan ha mye å hente på å bytte harddisk.

Både nye og gamle MacBook Air-eiere kan få vesentlig raskere maskin ved å oppgradere harddisken.

Under årets CES forbrukerelektronikkmesse i Las Vegas introduserte firmaet Other World Computing en serie med flashbaserte harddisker til alle modeller av MacBook Air.

Les også: Mac i bedriftene

Mercury Aura Pro MBA-serien er 1,8" SSD-disker som erstatter harddisken i første og andre generasjons MacBook Air-modeller fra årene 2008 og 2009. Disse er tilgjengelige i størrelser fra 60 GB til 480 GB.

Opprinnelige ble de rimeligste konfigurasjonene levert med 4200 RPM-disker, og en flashdisk vil gi en dramatisk ytelsesforbedring til sammenlikning. For ikke å snakke om en mangedobling av lagringskapasiteten samt lavere strømforbruk.

Mercury Aura Pro Express-serien er spesialbrikker med flashminne som kan erstatte flashminnebrikken som sitter i en 2010-variant av MacBook Air-familien. Av plassgrunner ble disse levert uten ordinære omkapslinger. Du kan velge mellom 180 GB, 240 GB og 360 GB - noe som på det meste er mer enn hva Apple selv leverer.

Sist men ikke minst loves det at disse brikkebaserte flashdiskene er raskere enn de som Apple bruker. OWC selger også flashdisker for andre MacBook-modeller, deriblant også pre-Intel maskiner.

Les mer om OWCs lagringsløsninger for Mac her. OWC selger direkte til sluttbruker, og sender også til Norge. Norske avgifter må påregnes.

Nedenfor kan du se en video laget av OWC som i deres egen test viser en hastighetssammenlikning på maskinoppstart med og uten flashdisk.

Les om: