Trøblete Office-oppdatering på Mac

Trøblete Office-oppdatering på Mac

Microsoft advarer Outlook-brukere mot å laste ned ny tjenestepakke.

Brukere av Outlook bør ikke laste ned Service Pack 2 til Office 2011 for Mac, advarer Microsoft.

Oppdateringen, som ble sluppet i forrige uke, har vist seg å innholde en alvorlig feil som kan ødelegge i databasen for Outlook. Flere brukere har opplevd at programmet ikke lenger vil starte. Det har fått Microsoft til å fjerne SP2 fra kontorpakkens innebygde oppdateringsfunksjon midlertidig, melder svenske Macworld.

Hvis du ikke bruker Outlook, er det fremdeles mulig å laste ned oppdateringen manuelt fra Microsofts nettsider. Dersom du allerede har fått Outlook-en din ødelagt, har Microsoft lagt ut en steg-for-steg-oppskrift på hvordan du får programmet tilbake i vanlig form. Les hvordan du går frem her. Amerikanske Macworld har også laget en oppskrift. Vi gjenforteller nedenfor.

Slik fikser du Outlook

Det du må gjøre, er å avslutte Outlook. Så må du spore opp Office 2011 Identities-mappa, som du finner på filstien din brukermappe/Documents/Microsoft User Data. Kopier mappa Office 2011 Identities. Dette sørger for at du har en sikkerhetskopi dersom noe skulle gå galt. Så må du starte Outlook mens du holder inne Tilvalg-tasten for å åpne verktøyet Microsoft Database Utility. I det vinduet klikk på pluss-knappen for å lage en ny identitet - den vil få navnet Identity 1 som standard. Ikke velg denne identiteten som standard og lukk vinduet.

Gå tilbake til mappen Microsoft User Data i Documents-mappa, åpne den originale Office 2011 Identities-mappa, og finn Identity 1-mappa. Åpne denne og åpne deretter Data Records-mappen inni der igjen. Mens du holder nede Kontroll-tasten klikk på mappen Database Headers og velg Kopier Database Headers fra menyen som dukker opp. Gå så tilbake til Office 2011 Identities-mappa, åpne Main Identity og så Data Records. Velg Lim inn objekt fra Rediger-menyen i Finder og klikk på Erstatt alle i varselet som dukker opp.

Start så Outlook med Tilvalg-tasten for å åpne Microsoft Database Utility og velg Main Identity (eller hva du har kalt den) og klikk på knappen Rebuild. Hvis du har mange elementer i databasen, vil denne prosessen ta litt tid. Når databasen har blitt gjenopprettet er det bare å starte Outlook igjen. Forhåpentligvis.

Ønsker du en litt enklere løsning, skriver britiske Macworld at det også funker å gjenopprette Office 2011 for Mac via Time Machine-backup. Les mer om det her. Du kan lese mer om den trøblete oppdateringen på Microsofts Office-blogg her.

For øvrig kommer Service Pack 2 med nyheter som fullskjerm-modus samt ytelsesforbedringer for Lion-brukere av Office 2011.

Komponenter