EMC kjøper Isilon

EMC kjøper Isilon

EMC legger 2,25 milliarder dollar på bordet for Isilon Systems for å kunne tilby raskere lagringsskalering.

Den siste måneden har ryktene gått om at EMC vurderer å kjøpe Isilon Systems, som leverer skalerbare løsninger for klyngebasert nettverkslagring.

De siste to ukene har de to selskapene vært uenige om prisen, som EMC og toppsjef Joe Tucci mente var for høy. I løpet av helgen kom selskapene til enighet, og EMC i går annonserte at de legger 2,25 milliarder dollar på bordet for Isilon.

Datavekst

Det er veksten i datamengden innen blant annet forskning, media og underholdning og olje og gass som gjør at bransjens store aktører nå ser et behov for å øke innsatsen innen skalerbare plattformer for administrasjon av store mengder data.

Tidligere i år lanserte IBM sin Scale Out Network Attached Storage-løsning (SONAS products), mens Dell kjøpte det konkursrammede Exanet. HP kjøpte Ibrix for et år siden, mens Hitachi Data Systems jobber med Bluearc.

I september vant HP også mot Dell i budkrigen rundt 3Par, som i likhet med Isilon også opererer i en nisje i lagringsmarkedet.

Gjennom oppkjøpet av Isilon vil EMC i kombinasjon sitt eget Atmos-system dermed kunne tilby kundene en mer komplett lagringsinfrastruktur for det selskapet kaller "big data".

- Perfekt match

Isilons løsninger er utformet for raskt skalering opp til 10 petabytes lagringskapasitet uten avbrudd.

- EMC Atmos utfyller perfekt Isilon for massive, globalt distribuerte miljøer og tilgang på data innen bruksområder som web 2.0-applikasjoner, skriver EMC i en pressemelding.

I tredje kvartal omsatte selskapet på 53,8 millioner dollar, opp 77 prosent fra året før. Selskapet tjener imidlertid knapt penger.

EMC forventer at den samlede årlige omsetningen for de to selskapene vil tilsvare rundt én milliard dollar i andre halvdel i 2012.

Overtakelsen skal være ferdigstilt innen årsskiftet.

Lagring