Microsofts Iphone-tastatur med énhånds-modus

MS: Vifteform for én hånd (Foto: The Verge)

Microsofts Iphone-tastatur med énhånds-modus

Apropos: Windows Phone-sjefen bruker faktisk Iphone.

Microsoft er for tiden blant de fremste bidragsyterne på Apples plattform for mobile enheter, IOS, spesielt innen produktivitetsløsninger.

Nylig kunne vi fortelle om Microsofts planer om å gjøre sitt programvare-tastatur for Windows Phone tilgjengelig også for andre plattformer. I første omgang blir det IOS, og løsningen er ute i en lukket beta-fase.

Nå har det lekket bilder fra en testbruker, og det interessante er at Microsoft tydeligvis har valgt å gå lengre med IOS-versjonen enn den utgaven som finnes på egen plattform. 

Bildet viser en smart løsning med et vifteformet tastatur tilpasset den ene siden av skjermen slik at det skal kunne betjenes men kun én hånd.

Sirkulært

Det skal sies at det finnes mange ulike radielle UI-design, og at disse kun i begrenset grad har slått an gjennom tidene. Men i dette tilfellet kan det se ut som om Microsoft er inne på noe.

Løsningen kombinerer et ordinært keyboard-layout med ordforslag i toppen - akkurat på samme måte som det ordinære Windows Phone-tastaturet og slik vi også kjenner fra Iphone. Standard-visningen er også inkludert i Microsofts soft-keyboard for IOS, og har også en sveipefunksjon slik vi kjenner fra Swype. 

På én måte kan man si at Microsoft gjør det enklere å bytte til Iphone fra Windows Phone dersom man foretrekker sistnevntes tastatur. På den annen side kan man si at Microsoft bidrar til å berike IOS-økosystemet med noe som ser ut som et gjennomtenkt og innovativt tangent-design. 

Og ja, det viser seg at Joe Belfiore, sjefen for Windows Phone, faktisk bruker en Iphone. Kanskje det er en sammenheng der?

Via The Verge

Microsoft