Kvinner frykter mobilstråling

Kvinner frykter mobilstråling

Potensiell skadelig stråling fra mobiltelefoner bekymrer kvinner langt mer enn menn.

Mobilstråling er et aktuelt og omstridt tema. En undersøkelse gjort av Mobilbarometeret.no viser at kvinner i større grad enn menn frykter at strålene fra mobiltelefonen skal skade dem. 42 prosent kvinnelige mobilbrukere frykter strålingen mens 27 prosent av mennene er redd for dette.

LES OGSÅ: Useriøst om mobilstråling

Sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim, forklarer det med at menn er mer risikoorienterte enn kvinner.

- Kvinner er mer trygghetsorienterte enn menn. Dessuten er de mer åpne for helseinformasjon enn menn. Kvinner går oftere til helsekontroll, de spiser sunnere, er mer engstelige i trafikken, og er generelt sett mer omsorgsfulle med seg selv og omgivelsene.

- Lytt til kvinnene

Det er også større frykt blant de i offentlig sektor enn i privat (40 prosent mot 34 prosent), noe som i første rekke kan skyldes at det er overvekt av kvinner ansatt i offentlig sektor.

- Menn er oppdratt ti å ta sjanser, de spekulerer på børsen, hopper fallskjerm, leker krig, kjører racerbil går sjelden på helsekontroll. Kort sagt: Menn er fatalister. De av dem lytter til sine kvinner, lever lengst, mener Blindheim.

Les om:

Mobilitet