Her er årets teknostudenter

Her er årets teknostudenter

Årets priser til dyktige it- og teknologistudenter ble delt ut denne uken. Det var også en blomst i hatten til NTNU, som gjorde rent bord.

Vinnerne ble Mariam Kanyia og Synnøve Stubø Engeskaug da årets studentpriser innen teknologi- og it-fag ble delt ut under årets Universum Awards 2007 på torsdag.

Årets teknologistudent ble Synnøve Stubø Engeskaug ved NTNU, mens Mariam Kaynia, også ved NTNU, fikk prisen som årets it-student. Det er fjerde gang teknologistudentenes favoritter kåres, mens it-studentene deltar for andre gang.

De nominerte har blitt stemt frem av medstudenter på grunn av engasjement i studiemiljøet og gode studieresultater. Det er bedriftene Siemens, Steria og PWC som premierer vinnerne, mens det internasjonale konsulentselskapet Universum Communications hvert år arrangerer Universum Awards.

LES OGSÅ: Tøft for nye it-studenter

NTNU dominerer i de tekniske kategoriene i år. Seks av seks nominerte er sivilingeniørstudenter ved universitetet i Trondheim.

- Jeg har vært svært aktiv i studentmiljøet. Jeg har jobbet med et prosjekt for nyskaping og entrepenørskap, Start Norge, i region Sør-Trøndelag, og jeg også vært med på Gründerskolen, sier Synnøve Stubø Engeskaug til Computerworld.no.

Studerer entrenepørskap

Nå er hun i gang med å avslutte sin masteroppgave.

- Den handler om utfordringer for norske ledere i internasjonale virksomheter, og skal leveres snart. Du kan også få med deg at jeg skal begynne å jobbe i Bekk Consulting til høsten.

LES OGSÅ: Her vil it-studentene jobbe

Mariam Kaynia holder på med en dobbel mastergrad på NTNU og Universitetet i Minnesota. Samtidig har hun allerede arbeidserfaring fra Atmel, Chipcon, McKinsey og i undervisning på NTNU.

De andre nominerte til årets it-student var Åsmund Eldhuset og Joacim Christiansen (begge NTNU), og til årets teknologistudent, Ingvild Sundby. Mariam Kaynia var nominert i begge kategoriene.

Offentlig Sektor