Powel kjøper Elsmart

Powel kjøper Elsmart

Programvareselskapet Powel skal styrke sin posisjon overfor de nordiske energiselskapene.

Programvareselskapet Powel kjøper samtlige aksjer i Elsmart i et forsøk på å styrke sins posisjon mot de nordiske energiselskapene. Selger er Agder Energi Venture.

Powel er leverandør av forretningskritisk software og tilknyttede tjenester spesialtilpasset energiselskap og offentlig kommunal VA-infrastruktur.

Elsmart er på sin side leverandør av it-system for nettmeldinger, og har alle de store norske nettselskapene på kundelisten. Selskapet håndterer 65-70 prosent av alle nettmeldinger i Norge.

- Vi forventer økt aktivitet hos nettselskapene på grunn av vedlikehold og rehabilitering av nettet, den kommende utrullingen av toveiskommunikasjonsmålere i Norge og starten på utviklingen av såkalte smarte nett. Ved å styrke vår eksisterende portefølje med Elsmarts løsninger og kompetanse vil vi kunne tilby løsninger som forenkler disse arbeidsprosessene, sier Bård Benum, administrerende direktør i Powel, i en presseuttalelse.

Elsmart tilbyr i dag standardisert og effektivisert meldingsbehandling mellom installatør og nettselskap gjennom et webbasert system. I tillegg leveres systemløsninger for større anskaffelsesprosesser innen arbeid som skal utføres på el-nettet. Elsmarts programvareportefølje, kunder og kompetanse kompletterer Powels eksisterende tjenestetilbud til markedet.

- Vi er godt fornøyd med at Powel valgte Elsmart som en del av sin strategiske satsing. Med Powel har vi fått en stor og kompetent eier til å ta virksomheten videre. Kjøpet innebærer nye vekstmuligheter for Elsmarts løsninger, sier Steffen Syvertsen, daglig leder i Elsmart Solutions AS.