Vil gjøre Norden til ledende AI-aktør i Europa Samler 100 ledere fra teknologibedrifter, forskningsmiljøer og offentlig sektor fra Norden for å diskutere mulighetene for å styrke det nordiske samarbeidet innen kunstig intelligens.
Første gjest på det høyteknologiske insekthotellet på Tøyen Fanget opp av kameraer på Tøyen Bee & Bee.
Ekspertutvalg: For stort gap mellom behovet og realiteten Ekspertgruppen for digital læringsanalyse ser et stort gap mellom kompetansen sektoren trenger for å kunne lykkes med læringsanalyse, og hva som er realitetene. Utvalget mener det er behov for nye regler for personvern i skolen og retningslinjer for forsvarlig bruk av digital informasjon til å forbedre læring.
Kombinasjonen økonomi og teknologi er populær Tall fra Samordna opptak viser en økning i søknader til økonomisk-administrative fag, it og teknologi. Et nytt studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiO – som kombinerer økonomi og datavitenskap – er blant de aller mest populære ved universitetet.
Universitetet i Oslo vil fortsatt bruke Tiktok for å nå de unge Universitetet i Oslo (UiO) har bedt sine ansatte om å fjerne Tiktok. Likevel vil de bruke appen til å nå ut til unge søkere og studenter.
Bør alle kommuner se seg om etter en gaming-ekspert? – Klimaomstilling vil kreve et åpent sinn av oss alle, særlig kommunene, som har fått en ny samfunnsrolle, sier to forskere og en biblioteksjef. De utvikler spillteknologi for å gjøre ungdom til gode klimarådgivere.
Nytt transportsystem for internett Nylig lanserte Apple en ny mekanisme for transport av data som vil gjøre livet enklere for utviklere. Professor Michael Welzl ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo er hjernen bak.
Universiteter og høgskoler brukte nær én milliard kroner på konsulenttjenester Norske universiteter og høgskoler brukte i fjor 988,9 millioner kroner på konsulenttjenester. Det er en vekst på 20 prosent fra året før, viser nye tall.
UiO-forsker: – Det finnes oppgaver kunstige intelligenser aldri vil kunne løse Inspirert av hvordan Alan Turing viste at matematikken har sine grenser, gjør dagens matematikere det samme for kunstig intelligens.
Staten kan ikke skru av internett Demokrati-dagene stiller spørsmålstegn ved den grønne fremtiden til oppmerksomhetsøkonomien.
Ny forskning på smidig teamarbeid Forskere har modifisert eksisterende modell slik at den er tilpasset programvareutviklingsteam med smidig metodikk.
Om supercomputere, Cern og it-arkitektur Møt Gard Thomassen, assisterende direktør ved USIT, UiO, som er involvert i en rekke spennende it-prosjekter. Vi kommer innom hva en supercomputer er, arkitektur som skalerer, analyse av genomet (DNA) og hva Universitet i Oslo gjør for Cern.
Norske forskere er først ute med ordforråd-app Språk-appen Kaptein Morf fokuserer på små deler av ord som ‘gjen’ i gjenbruk. Denne metoden viste seg svært effektiv for norske skolebarns læring.
– Universitetet i Oslo har Norges sterkeste informatikkmiljø Forskningssenteret Dscience ved UiO er offisielt åpnet.
Mega-anskaffelse av datasenterkapasitet Uninett Sigma2 lyser ut anbudskonkurranse for datasenterkapasitet til fremtidige nasjonale superdatamaskiner.
Vil bringe Norge inn i kvante-alderen Nytt forskningssenter for kvantedatateknologi. Norsk industri snuser på mulighetene.
Vil lage et forskningssenter av internasjonale dimensjoner Da forskningssenteret Dscience ved UiO kastet loss ved nyttår, er det med professor Morten Dæhlen ved roret. Han har høye ambisjoner for nyskapingen.
UiO-oppfinnelse endrer skoleundervisningen Takket være den nye mikrobloggingstjenesten Samtavla kan alle elevene i en klasse dele meningene sine – samtidig – med både læreren og resten av klassen.
UiO-forskere vil bruke mobildata for å forutse smittespredning Forskere ved Universitetet i Oslo jobber for å lage en modell som kan forutsi geografisk spredning av koronaviruset med mobildata.
Podcast: Digitalisering med AI, etikk og krisehåndtering i offentlig sektor Denne sendingen har flere intervjuer med spennende foredragsholdere og deltakere på Publicworld. De vi har snakket med er Steffen Sutorius i Difi, Tore Bjelland i Oracle, Gunnar Helge Wiik i NAV, Jo Cranner i Norsk Sykepleierforbund, Ole Andre Bråten, Cathrine Pihl Lyngstad i NAVs AI-lab og Leonora Onarheim Bergsjø i Universitetet i Oslo.
Hvem skal dø hvis AI får bestemme? Vi har møtt PhD Lillian Røstad fra Universitetet i Oslo og Sopra Steria som forteller oss hvem som vil styre fremtidens roboter. Cyber Security har fått både kulturelle og etiske aspekter som du snart kan reflektere over.
Podcast: Fra internetts spede begynnelse til valgfusk og overvåkning med Gisle Hannemyr Gisle Hannemyr jobber i dag som forsker og foreleser på Universitetet i Oslo, IFI. Han er en av internett-pionerene i Norge og har samtidig et kritisk blikk på hvordan informasjonssamfunnet utvikler seg.
Podcast: Digitaliseringsprofessoren fra Universitetet i Oslo Hva lærer studentene om digitalisering på Institutt for informatikk i dag? Bendik Bygstad er professor på UIO og NHH. Han har forsket på digitalisering av virksomheter, infrastrukturer i helsesektoren og IT-ledelse. Få et innblikk i hva morgendagens ledere og innovatører lærer i dag.
Lager elektronisk helserådgiver Ved å sammenholde nye opplysninger om pasienten med historiske skal datasystemet fremstå som rådgiver for diagnose og behandling.
Universitetet vant anskaffelsesprisen Universitetet i Oslo vant Difis anskaffelsespris for systematisk arbeid med digitalisering.