Regjering vil gi unge folk penger til å kjøpe musikk på nettet

Regjering vil gi unge folk penger til å kjøpe musikk på nettet

EU lovpriser den franske Carte Musique-ordningen, som skal støtte lovlig nedlasting av musikk.

Europakommisjonen har godkjent en fransk ordning om å subsidiere lovlig musikknedlasting for unge mennesker, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Musikk-kort for unge

Carte Musique-ordningen gir 25 euro, (210 kroner), til franske innbyggere i alderen 12 til 25 år som de kan bruke til å betale for å laste ned musikk eller kjøpe musikk- abonnementstjenester.

Unge folk kan kjøpe et kort til en verdi av 50 euro (420 kroner) for bare 25 euro, og den franske stat betaler mellomlegget. Det var først bekymring for om dette kunne stride mot EUs konkurranseregler, men Europakommisjonen har vedtatt at det ikke er tilfellet og at initiativet ikke vil forstyrre markedet.

LES OGSÅ:

Wimp er lansert

Den franske regjering regner med å lansere ordningen "i løpet av de neste ukene", heter det i en uttalelse fra den franske kulturminister Frédéric Mitterand. Det er noe senere enn hva president Nicolas Sarkozy så for seg i en tale han holdt i januar, da han gikk ut og forespeilet utdeling av verdikuponger på 200 euro ved midten av året.

Lovpriser initiativet

Den europeiske konkurransekommisjonær, Joaquin Almunia, har lovpriset ordningen og dens målsetting.

- Vi ønsker velkommen initiativer fra medlemsland som søker å gjøre musikk på nettet mer tilgjengelig og til en lavere pris for forbrukerne gjennom lovlige distribusjonskanaler. Musikk på nettet er helt klart en driver for suksessen til internett og for økonomisk utvikling, sier Almunia.

LES OGSÅ:

Derfor betaler jeg for Spotify

Carte Musique-ordningen skal forsøke å begrense ulovlig nedlasting ved å få unge mennesker inn i en vane med å betale for musikk på nettet gjennom lovlige kanaler. Kortene er begrenset til ett per person per år, og den franske regjeringen regner med å selge en million kort hvert år.

Ordningen krever at de som driver musikknettstedene er med på å tilby musikk til redusert pris, forlenge abonnementsperioden, eller bidrar til kostnaden med å reklamere for kortene.

LES OGSÅ:

Film- og platebransjen i spektakulær nettkrig

Les om:

Foto/video