Sonos lanserer trådløs iPhone-dokk

Sonos lanserer trådløs iPhone-dokk

Sonos, en av de ledende produsentene av trådløse musikksystemer, har lansert Sonos Wireless Dock WD100.

Med Sonos trådløse dokkingstasjon kan du spille av alle musikk fra en iPod eller iPhone i alle rom i huset.

WD100 får tilgang til musikken som finnes lagret på eller som spilles fra en iPhone eller iPod og sender den trådløst til Sonos ZonePlayer-enheter plasser rundt i huset. Musikken konverteres til analogt format for best mulig lydkvalitet, opplyser Sonos i en pressemelding.

Sonos Wireless Dock fungerer med en rekke Apple-håndholdte, blant annet alle iPhone og iPod touch modeller, iPod classic, samt tredje-, fjerde- og femtegenerasjons iPod nano. Den nyeste iPod nano støttes ikke.

Dokken kommer i salg i slutten av oktober og vil koste 119 euro, rundt 1000 kroner. Endelige norske priser er ikke kjent.

For bare en uke siden annonserte Sonos at det snart vil bli mulig å høre på musikk fra Spotify via Sonos-enheter. Til det trengs en Sonos ZonePlayer og en iPhone, iPod touch eller iPad med applikasjonen Sonos Controller installert.

LES OGSÅ:

Spotify trådløst i alle rom

Apple-konkurrent

I neste versjon av iOS (4.2) introduserer Apple en ny funksjon som heter AirPlay, som vil gjøre det mulig å streame blant annet musikk til enheter som har støtte for AirPlay-funksjonalitet. I motsetning til Sonos kommer AirPlay også med støtte for video og bilder - ikke bare musikk.

LES OGSÅ:

AirPlay gjør musikken trådløs

Les om:

Foto/video