TEST: Boxee Box - Suverene Boxee Box

TEST: Boxee Box - Suverene Boxee Box

Glem de andre medielinkene - D-Links Boxee Box gjør det aller meste, og mer til, mye bedre!

Vi kan oppsummere det med en gang: Sammenlignet med D-Link Boxee Box framstår medielinkene fra selskaper som Netgear, Popcorn Hour, A.C. Ryan, Western Digital, Divco Tvix, Syvio og flere til som gammeldagse, lite brukervennlige og funksjonsfattige. Et spørsmål nå kan være hvor lenge D-Link får være alene om å levere ferdige «mikro-pc-er» med denne programvaren. Samtidig er det mange andre løsninger på vei som i stor grad baserer seg på nettinnhold, men når disse kommer på det norske markedet, og med hvilke tjenester, er et stort spørsmålstegn.

Hva er Boxee?

Vi hadde en omtale av mediesenterprogramvaren Boxee tidligere i år. Siden den gang har det skjedd en viss utvikling av programvaren. Oppsummert er dette en programvareløsning basert på åpen kildekode, i stor grad utviklet i et fellesskap. Grunnlaget for Boxee er programvaren XBMC, men med et litt annet fokus i grensesnitt og funksjonalitet.

Boxee er en programvare som kan kjøres under Windows, Mac OS X og Linux. Med andre ord kan du også kjøre programvaren på din egen pc, bruke en mini-pc (for eksempel Asus Eee Box) eller bygge deg en spesialtilpasset pc for å ha i tv-benken. Programvaren gir mulighet for å spille av video, musikk og bilder fra en rekke kilder – for eksempel via nettverket og ekstern harddisk. Et sentralt element er fokus på nettjenester, sosiale medier og «apps».

Endringer

I forbindelse med lanseringen av Boxee Box har det kommet en del sentrale endringer i brukergrensesnittet, samt en del funksjonalitetsendring. Disse endringene vil også komme til å gjelde for versjonene som kjører under Windows/Linux/Mac. Hvorvidt endringene er til det bedre krangler eksisterende brukere om – vi ser både fordeler og ulemper. I hovedsak er fokuset laget litt mer over til nettbasert innhold, mens man må via små omveier for lokalt innhold - dvs. filer på en tilkoblet harddisk, NAS eller delt fra en pc.

Ut i fra postinger på Boxee sitt forum fra utviklerne, ligger det imidlertid an til at man får en endring i henhold til de endringene som har kommet for fokus på nettinnhold vs. lokalt innhold. Trolig blir løsningen at man kan velg eå prioritere lokalt innhold, og dermed få elementer i brukergrensensittet tilpasset det.

Foto/video