TEST: LaCies Sound2 - Stilig lyd

TEST: LaCies Sound2 - Stilig lyd

LaCies Sound² Speakers ser bra ut, og låter fint.

Da de skulle lage et nytt høyttalersett hentet Lacie, nær sagt som vanlig, inn industridesigneren Neil Poulton. Han har designet en rekke av selskapets andre produktserier, fra eksterne harddisker til høyttalere og medieavspillere.

Resultatet av samarbeidet denne gangen er høyttalerne LaCie Sound². Med seg på laget har de i tillegg hatt den franske høyttalerprodusenten Cabasse. Sammen var målet å lage rimelige høyttalere med høy kvalitet på både lyd og design.

Det er liten tvil om at designen er noe litt utenom det vanlige. Ofte leveres høyttalere i to bokser av ymse størrelse og form. LaCie Sound² består på sin side av en stor, rundt stoffkledd front og to noe mindre sylindere i bakkant. Det som dermed ser ut som store høyttalere fra fronten, er i realiteten utstyrt med størrelsesmessig ganske gjennomsnittlige elementer. Designen er stilig og litt annerledes. Det eneste problemet er at du skal ha et ganske ryddig og stilrent kontor for at høyttalerne skal passe pent inn.

Usb å foretrekke

Det er mulig å koble de to små høyttalerne til både Mac, pc og andre lydkilder med 3,5 mm jack-tilkobling. Ved bruk sammen med pc eller Mac kan det imidlertid være vel så enkelt å koble til via usb-kabelen for å få lyd. Høyttalerne støtter Plug & Play mot både Mac OS og Windows, slik at du ikke trenger å gå veien om lydkortet i maskinen.

Vi har testet høyttalerne koblet til på begge måter, og vår erfaring er at de låter langt bedre om du kobler dem til via usb. Vår pc var utstyrt med et relativt avansert SoundBlaster-kort, likevel var lyden ganske hul og platt. Via usb tok det hele seg kraftig opp. Når du kobler til via usb er det mulig å koble fra strømforsyningen, og bare ha usb-kabelen koblet til. Lydnivået går imidlertid drastisk ned med kun usb koblet til.

Med lyden kontrollert av den innebygde lydkontrolleren i høyttalerne blir lyden passelig fyldig og definert. Bassen tar aldri helt av, men den gjør nytten sin på greit vis. Totalt sett er det ikke noen stor lydopplevelse, men sett opp mot andre sett i samme prisklasse, og selv sett som koster opp mot det dobbelte, kommer LaCie Sound² godt ut av det.

Konklusjon

LaCie Sound² er et stilig høyttalersett som, takket være den spesielle og rene designen, nok gjør seg aller best på et ryddig og stilrent kontor eller arbeidsrom – gjerne i kombinasjon med en stasjonær eller bærbar Mac.

Lyden er ikke av Hi-Fi-kvalitet, men høyttalerne leverer passelig definert og kraftig lyd. Settet leverer bedre lyd enn flere av konkurrentene i samme segment, og til og med dyrere sett.

Foto/video