Design din egen mus

Design din egen mus

Svært mange datamus er forbeholdt høyrehendte. Denne musen fungerer uansett hvilken hånd eller fot du bruker.

Datamus finnes i en rekke forskjellige varianter. Du kan få alt fra enkle og billige mus, til avanserte og dyre spillmus.

I den første kategorien fungerer de fleste greit uansett om du er høyre- eller venstrehendt.

Ønsker du derimot en avansert, rask og presis mus kommer du til kort om du hører til i gruppen som gjør det meste med venstrehånda.

Moldable Mouse er, ifølge utviklerne, et produkt som setter ergonomi i førersetet. Musen er nemlig formbar, slik at du kan designe den slik du selv vil ha den. Det er gjort mulig ved bruk av modelleire dekket med et tynt stofflag bestående av nylon og polyuretan.

Det er forskere hos Lite-On som har fundert seg frem til musa som fungerer like godt uansett om du bruker venstre eller høyre hånd, eller til og med føttene til å styre musepekeren rundt på skjermen.

Når du har formet musen slik du vil ha den, være seg den er kulerund, formet som en joystick eller i en mer tradisjonell form, er det bare å klistre på museknappene og rullehjulet, her i form av en trykkfølsom plate. Tastetrykkene overføres via RFID-teknologi.

Musen, som enn så lenge bare er på konseptstadiet, vant nylig premien for beste konsept i kategorien produktivitet og arbeid under Red Dot Award-kåringen for 2007.

Les mer hos Red Dot.

It Bransjen