Han er stemmen bak Siri

Han er stemmen bak Siri

Den britiske tidligere tech-journalisten Jon Briggs ante ikke han var stemmen til Siri.

Jon Briggs pleide å skrive om it og teknologi. Så forlot han journalistyrket til fordel for voice-over arbeid. Lite ante Jon at han var stemmen til Siri før han tilfeldigvis hørte en kjent stemme på tv-reklame for Iphone 4S - stemmen var hans egen.

Fem tusen setninger

Ifølge The Daily Telegraph gjorde Jon en del arbeid for talegjenkjenningssystemer for selskapet Scansoft for en fem-seks år siden.

Jobben var å lese inn omtrent fem tusen setningen i løpet av en tre-ukers periode. Setningene var uttalt på en spesiell måte, og alt måtte sies med jevn stemme og uten trykk på uttale.

Stemmen fikk navnet "Daniel" i Scansofts systemer.

Etter alt var lest inn tok Scansoft og brøt ned lydene slik at programvaren de jobbet med skulle kunne si alle slags setninger.

Bedt om å holde tett

Selskapet gikk senere sammen med Nuance, de som jobber med å utvikle Siri sammen med Apple.

Briggs forteller også i nettavisen Techeye at Apple har kontaktet ham etter nyheten ble kjent, og bedt ham holde tett om at han er stemmen bak Siri. Briggs, på sin side, har ikke skrevet noen kontrakt med Apple, og har ikke tenkt å etterfølge "oppfordringen".

Briggs er ikke bare stemmen til Siri, han kan også høres i GPS-enhetene til Garmin, Tomtom, Jaguar, Land Rover, Audi og Porche.

Men det er nok sannsynlig at medvirkningen i sistnevnte kanskje ikke er like spennende som Siri.

Les om:

It Bransjen