Huawei vokste 30 prosent første halvår

TJENER BREDT: Huawei øker omsetningen med tredve prosent spredt på alle forretningsområder fra infrastruktur til smarttelefoner. Foto: Huawei

Huawei vokste 30 prosent første halvår

Alle forretningsområder går bra for det kinesiske selskapet og mål for 2018 er innen rekkevidde.

I første halvår i år hadde Huawei en omsetning på 230 milliarder kroner (175,9  milliarder kinesiske yuan). Dette er 30 prosent bedre enn første halvår i fjor, sier selskapet i en pressemelding.

Driftsmarginen var 18 prosent, svakt dårligere fra forrige halvårs 18,3 prosent.

Fortsetter ut året

– Huawei vokste stabilt og sunt i alle forretningsområder. Vi er sikre på at veksten resten av året vil være effektiv og stødig for alle tre, sa finansdirektør Meng Wanxhou til Reuters.

Tidligere i år ble helårsmålet for 2015 satt til 20 prosent omsetningsvekst, skriver Reuters.

Selskapets tre sektorer er telekommunikasjon, forbrukerenheter og løsninger for større selskaper.

I første kvartal i fjor vokste Huawei omsetningen med 19 prosent, og med 21 prosent vekst for hele 2014. De har kommunisert et mål om 560 milliarder kroner i omsetning i 2018, noe de skal få til med en årlig vekst på ti prosent.

Stor aktør i Norge

Huawei konkurrer med Ericsson om topplasseringen som telekommunikasjon- og infrastrukturleverandør. I Norge leverer selskapet teleinfrastrukturløsninger både til Telenor og Netcom, har høy aktivitet rundt sine smarttelefoner og sikkerhets- og kommunikasjonsløsninger rettet inn mot større virksomheter.

Hvilke tall og trender som gjelder for den norske virksomheten oppgis ikke, melder Huawei i Norge. Dette er fordi tallene ikke er reviderte tall.

It Bransjen