Asus kjøler keramisk

Asus kjøler keramisk

Lover bedre kjøling og stabilitet på kommende hovedkort.

Asus benytter starten på uken til å avduke et nytt hovedkortkonsept, kalt Marine Cool. Den største nyheten er at Asus har gjort en del nye valg når det gjelder materialene hovedkortet er bygd opp med.

Selskapet har nemlig utviklet noe de kaller Ceramic-Metal Thermal Module, som ikke overraskende består av to forskjellige materialer (keramikk og metall), som visstnok skal gi en dobbel kjøleeffekt. Det skal igjen gjøre hovedkortet bedre egnet til å fungere i selv krevende omgivelser, for eksempel med mye fuktighet eller høy temperatur.

Hovedkortet skal også være designet slik at det ser tøffere og mer utholdende ut enn andre hovedkort på markedet, med en fargepalett bestående av grått og militærgrønt, kombinert med en kjøleløsning som henter inspirasjon fra barske militærkjøretøy. Det skal ifølge Asus gi assosiasjoner til styrke og pålitelighet. For å videre underbygge dette inntrykket er hovedkortet utstyrt med en egen liten ups-enhet, i form av et batteri som gir muligheten til å foreta en kontrollert nedstenging av pc-en, for eksempel ved uforutsette strømbrudd.

Foran på hovedkortet er det plassert en varmeleder i metall, som er ment å kjøle ned viktige komponenter på hovedkortet. Denne, i kombinasjon med de keramiske materialene, skal sikre uovertruffen kjøleevne over et større areal enn med tidligere løsninger. Asus hevder løsningen er opp mot dobbelt så effektiv som dagens kjøleteknologi for hovedkort.

Om ikke annet, ser det i alle fall utrolig tøft ut.

Les om: