Slurver med virtuell sikkerhet

Slurver med virtuell sikkerhet

Fire av ti it-sjefer mener det er vanskelig å sikre virtualiserte miljøer.

CA har fått utført en undersøkelse blant 335 it-sjefer i USA og Europa, deriblant Norge.

De ble spurt om sikkerheten i deres virtualiserte miljøer, og resultatene tyder på at ikke alt er som det skal.

25 prosent mente sikkerheten i deres virksomhet var lavere i de virtualiserte miljøene enn i de fysiske, og nesten 40 prosent mener det er vanskeligere å garantere sikkerheten i virtuelle systemer.

Lite kunnskap

En av de største truslene it-sjefene frykter er tap og ukontrollert flytting av data, også kalt "data sprawl". 81 prosent mener slike trusler er svært viktige, mens bare 38 prosent oppgir å ha systemer for å hindre dette ("Data Loss Prevention", DLP) på plass.

73 prosent er redd for at virksomheten deres har for liten kunnskap om hypervisorer; hjertet i virtualiseringsløsningene.

- Denne studien er et tydelig bevis på at tankegangen når det gjelder it-sikkerhet i virtualiserte miljøer må forandres, sier Nordens sikkerhetssjef David Hyborn i CA i en pressemelding.

Lite utbredt

Ettersom mange er på relativt tynn virtualiserings-is sikkerhetsmessig, er det på sett og vis godt nytt at virtualisering fortsatt ikke har et voldsomt omfang blant virksomhetene.

34 prosent har virtualisert serverne sine i mer enn halvparten av virksomhetens systemer. Bare åtte prosent kjører virtuell desktop.

- Til tross for at bedriftene har vært raske til å adoptere idéen om servervirtualisering, har mange bedrifter fortsatt en lang vei å gå i modenhet og automatiseringsrad for å høste fruktene av de fordelene som virtualisering gir, mener Hyborn.

Komponenter