Accenture og SAP med NSB-avtale

Accenture og SAP med NSB-avtale

NSB kaster ut IFS og går for SAP. Accenture skal implementere.

NSB har valgt SAP som nytt vedlikeholdssystem for hele selskapet. Dermed kastes IFS av toget. Tidligere i år ble det også kjent at NSB valgte SAP som felles lønns- og personalsystem.

Accenture er hovedleverandør for begge implementeringsprosjektene. Arbeidet med det nye vedlikeholdssystemet starter opp nå og skal stå ferdig november neste år, skriver selskapet i en pressemelding.

I den samme meldingen skriver Accenture at nytt lønns- og personalsystem går på lufta 3. januar 2011 og at prosjektet så langt er i rute (sic).

Mye offshoring

Accenture leder implementeringen av systemene sammen med interne ressurser fra NSB-konsernet og konsulenter fra SAP Norge. Ifølge pressemeldingen vil en stor del av arbeidet leveres gjennom Accentures leveransesenter i Dehli, India.

- Dette gir økt kapasitet og kvalitet i leveransene, og utfyller lokale ressurser på en god måte, skriver selskapet.

Vedlikeholdssystemet dekker alle sentrale prosesser innen vedlikehold av rullende materiell, inkludert avansert planlegging, gjennomføring, oppfølging, lagerstyring og leverandørstyring.

Ifølge Finansavisen (FA) har dette prosjektet alene en verdi på flere titalls millioner, trolig rundt 50 millioner.

- Dette er en av våre største kontrakter i år, sier direktør Rune Indrevoll i Accenture til avisen.

Populært med SAP

Rune Indrevoll sier at Accenture nærmest er utsolgt for SAP-konsulenter og han opplever i følge FA at erp har fått en ”bedre klang” i markedet.

- Totalkostnadene ved å eie slike systemer har gått ned, sier Indrevoll til avisen.

Kontrakter Og Avtaler