It-gründere dømt for skattesvik

It-gründere dømt for skattesvik

Solgte konsulentselskap med millionfortjeneste, og skjulte gevinsten i Gibraltar.

De tre it-gründere solgte konsulentselskapet sitt til et større, børsnotert selskap, men skjulte fortjenesten i flere selskaper i ulike skatteparadiser, blant annet på Gibraltar. Selskapet skal ha drevet programvareutvikling innen bank og finans, og totalt sju personer er innblandet i saken, skriver Aftenposten.

En 49-åring er allerede dømt til fengsel i ett år for å ha unndratt 3,2 millioner kroner fra beskatning. En annen ble dømt til fengsel i ni måneder for grovt skattesvik av samme sum, men fikk redusert straff på grunn av full tilståelse. Tredjemann venter fortsatt på sin rettssak, men skal ha skjult fem millioner kroner i ulike skatteparadiser, ifølge avisen.

Bokettersyn

Saken startet med et bokettersyn fra Skatt Øst i det børsnoterte it-selskapet, der det ble funnet forgreninger til ulike skatteparadiser, blant annet hos en leder i selskapet.

- Dette er en gruppe personer som kjenner hverandre, og som har sendt stafettpinnen videre. Etterforskningen har vært en suksess, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Aftenposten.

Les om: