Dette er HTCs nye sensasjonsmobil

Dette er HTCs nye sensasjonsmobil

Lei HD-filmer på mobilen med tokjerneprosessor og høyoppløselig skjerm.

LONDON: Mobilen med det ambisiøse navnet HTC Sensation er den første mobiltelefonen fra HTC som benytter en prosessor med to kjerner. Spesifikasjonene er imponerende, og HTC ønsker med den nye telefonen å rette søkelyset spesielt mot underholdning.

Derfor lanserte selskapet samtidig også sin nye filmleietjeneste HTC Watch, hvor du har mulighet til å leie de aller nyeste filmene direkte på telefonen, og eventuelt vise dem frem i full 1080p-oppløsning på tv-en via en HDMI-kabel. Du kan også kjøpe filmene og ha mulighet til å spille dem av på inntil fem ulike HTC-enheter – også på HTCs kommende nettbrett, HTC Flyer.

HTC Watch kommer til Norge i juni, men du får ikke norske undertekster på filmene med det første. Årsaken er at det er den britiske filmbutikken som i første omgang vil bli gjort tilgjengelig her i landet.

Superhøyoppløselig skjerm

En av de virkelig store nyhetene på HTC Sensation er den høyoppløselige skjermen på 4,3 tommer. Med en oppløsning på 960x540 punkter («qHD») er dette såvidt vi vet den første mobiltelefonen som virkelig konkurrerer med Apples Iphone 4-telefon når det gjelder skjermoppløsning (Iphone 4 har en oppløsning på 960 x 640 punkter). Apples skjerm er av typen IPS, som er en skjermteknologi kjent for korrekt fargegjengivelse, mens HTC Sensation benytter en såkalt S-LCD-teknologi (Super-LCD).

Vårt inntrykk etter å såvidt ha prøvd telefonen på pressekonferansen i London er at skjermen er svært skarp, har høy lysstyrke og en bildekvalitet som er helt i toppsjiktet. Høyde/breddeformatet er 16:9, noe som gjør at du slipper svarte striper oppe og nede eller på sidene når du skal se film.

Skjermen er dekket av det HTC kaller «Gorilla glass». Glasset skal være mer motstandsdyktig mot riper, samtidig som det skal tåle at du for eksempel mister telefonen i bakken. At kabinettet er laget i helstøpt aluminium bidrar også til å gjøre telefonen robust.

1,2 GHz og to kjerner

Mens konkurrenten LG Optimus 2X benytter Nvidias 1 GHz Tegra-brikke, baserer HTC Sensation seg på en 1,2 GHz Qualcomm MSM8260 Snapdragon-prosessor med to kjerner. Hvilken av de to prosessorene som er raskest i praksis, må vi komme tilbake til når vi får inn HTC Sensation til test senere.

Kameraet på 8 megapiksler kan filme i full 1080p HD-oppløsning med opptil 30 bilder i sekundet, og med full stereolyd. Med et nytt videotrimmerverktøy kan man beskjære videoklippene før man deler dem med andre. Telefonen har ellers et frontkamera med VGA-oppløsning.

Telefonen har HDMI-utgang, og støtter videoavspilling i 1080p via denne. Det er også støtte for DLNA, slik at du kan streame musikk, video og bilder til andre DLNA-kompatible enheter i nettverket. Av andre tekniske spesifikasjoner nevner vi blant annet støtte for raskeste 3G-standard (14,4 Mbps ned og 5,76 Mbps opp), GPS, 802.11b/g/n, gyrosensor, g-sensor (akselerometer) og kompass. Batteriet er på 1 520 mAh, noe som ifølge HTC skal holde til 350-400 timer standby og 400-495 minutter med tale.

Videreutviklet HTC Sense

I tillegg til ganske heftige tekniske spesifikasjoner, har HTC også gjort en del forbedringer i sitt HTC Sense-brukergrensesnitt.

- En av de mest radikale tingene vi har gjort, er å endre låseskjermen, fortalte Philip Blair i HTC på pressekonferansen.

I stedet for at låseskjermen «er i veien», skal den nå være et vindu til alle de funksjonene og appene som er viktig for deg. Vil du ha rask tilgang til for eksempel kamera og epost, selv når telefonen er låst, kan du legge ikoner for dette på låseskjermen. Ved å trekke ikonene inn i en sirkel, åpnes den aktuelle appen umiddelbart. Det er også gjort enkelte kosmetiske forbedringer her og der i HTC Sense, i tillegg til at det blant annet er kommet en ny og bedre værapp.

Vi fikk prøve HTC Sensation litt på pressekonferansen i London, og det lille vi fikk se virket veldig lovende. Allerede nå kan vi slå fast at dette er en av de råeste mobiltelefonene på markedet for øyeblikket. Vi kommer selvfølgelig tilbake med en grundig test senere.

Dette er imidlertid en telefon for dem med forholdsvis tykke lommebøker. Veiledende pris er 5.199 kroner, det vil si rett i underkant av hva Iphone 4-toppmodellen koster. Telefonen skal være tilgjengelig i Norge i løpet av andre kvartal.

Les om:

Mobilitet