iPhone-klokkefeil slår til igjen

iPhone-klokkefeil slår til igjen

Du kan trenge en ekstra vekkerklokke når vi skifter til sommertid om to uker.

Flere iPhone-brukere i USA klager over at klokken på telefonen deres ikke korrekt stiller seg inn på sommertid, i tidssoner der klokka offisielt ble stilt en time frem tidlig søndag morgen, skriver Macworlds nyhetstjeneste, IDG News.

Fram og tilbake

I Apples supportforum rapporterer brukere flere varianter av problemet, hvor noen telefoner ikke stiller seg en time frem i det hele tatt, mens andre først ble stilt frem og så tilbake igjen. Diskusjonen går om hvorvidt problemet skyldes de ulike telefonoperatørene eller en programvarefeil.

Et lignende problem inntraff i november i fjor, da en feil i iPhone-ens operativsystem førte til at telefonens vekkerklokke ringte en time for sent da Europa stilte klokka en time tilbake (til vintertid).

Omtrent en måned i forveien førte den samme feilen til at brukere i Australia og New Zealand våknet til alarmklokker som ringte en time for tidlig.

Stiller klokka 27. mars

Dato- og tidsinnstillingene på iPhone kan settes til ”automatisk”, som kalibrerer tiden til den som brukes av telefonoperatøren. Brukere kan også velge å stille tiden manuelt, selv om telefonens programvare er programmert til å stille seg inn etter hvilken region telefonens eier har valgt som sin geografiske plassering.

Europeiske land (bortsett fra Island) stiller klokken én time frem fra 02:00 til 03:00 natt til søndag 27. mars.

Les om:

Mobilitet