Mac-tastatur med solcelle-panel

Mac-tastatur med solcelle-panel

Logitech K750 kan fungere i tre måneder i totalt mørke.

Tilbehørsprodusent Logitech har annonsert det miljøvennlige Wireless Solar Keyboard K750 for Mac.

Logitech-tastaturet er trådløst, men baserer seg på tilkobling via en usb-dongel, og ikke Bluetooth som Apples trådløse tastaturer. Det har et numerisk tastatur og alle standard Mac-taster, samt F-taster for medieavspilling, justering av lysstyrke, tilgang til Exposé, Mission Control og Dashboard.

K750 for Mac er tilgjengelig i sort og hvitt/sølv. Sølvversjonen likner på Apples eget tastatur med numeriske taster, med en aluminium-farget overflate og lave hvite taster. Tastaturet har et konkavt design, som skal gjøre det behagelig å skrive på, ifølge Logitech.

Les test:

Mobee Magic Charger lader Apple-musen

Lades innendørs

Men selv om Logitech-tastaturet ligner på Apples tastaturer, skjuler det seg mye mer under overflaten, takket være en rad med solceller over F-tastene. Akkurat som Windows-utgaven av K750 drives Mac-tastaturet av lysenergi.

Med full oppladning kan tastaturet holdet det gående i tre måneder i totalt mørke, hevder Logitech. Du trenger imidlertid ikke å finne deg en plass i solen, tastaturet lades også i lyset innendørs. Ifølge selskapet holder det dessuten med lyset fra skjermen for å holde tastaturet i gang.

Det medfølger også en solenergi-app som skal gjøre det lett å se hvordan batterinivået ligger an, samt melde fra om energinivået blir for lavt. K750 har også flere andre grønne egenskaper, blant annet en PVC-fri konstruksjon og resirkulerbar innpakning.

Tastaturet kommuniserer over 2,4 gigahertz trådløs tilkobling, som gir nærmest ingen forsinkelse eller avbrudd. Mottakeren er en bitteliten Logitech Unifying-dongel, som settes i usb-porten på Mac-en.

Wireless Solar Keyboard K750 for Mac blir tilgjengelig i neste måned til en veiledende pris på 799 kroner inkl. mva. Les mer hos Logitech.

Les PC Worlds test:

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 - Med solceller og gode tanker

Les om:

Mus Og Tastatur