Ekspanderer trådløst

Ekspanderer trådløst

Aruba Networks byr nå på trådløse nettverk for data, tale og video med ende-til-ende sikkerhet for utfordrende installasjonsmiljøer.

Secure Enterprise Mesh-teknologien gjør det mulig å rulle ut eller utvide konvergerte nettverk uten at nye kabler må strekkes. Teknologien er basert på 802.11s som er IEEE 802.11 sitt tillegg for såkalt Mesh networking. Mesh-nettverket kan nå lokasjoner som ellers ville være dyrt eller umulig for kablete nettverk. Dette kan for eksempel være stadioner eller fjernkontorer.

LES OGSÅ: Vil forby trådløsnett i skolen

- Vi sikrer alle dataene fra klientene og helt til kjernen. Aksesspunktene som benyttes er relativt dumme og inneholder således ikke informasjon som er verdifull for kjeltringer, sier Roger Hockaday til Nettverk & Kommunikasjon. Sikkerhetspolicyene administreres ellers sentralt fra en Aruba Mobility Controller. De samarbeidende funksjonene lar det trådløse nettverket selv organisere, bestemme den optimale ruten for kommunikasjon til enhver klient og selv løse utfordringer dersom en vei blokkeres eller et aksesspunkt feiler.

– Vi begrenser slike mesh-nettverk til maksimalt seks hopp for å ivareta tjenestekvaliteten – noe som mesh-løsninger normalt ikke tilbyr, forteller Hockaday. Brukerne kan dermed hoppe fra et aksesspunkt til et annet til de når kjernenettverket. Det er ellers mulig å også bruke aksesspunkter fra andre aktører hvis man ønsker det. Aruba kommer fra enterprise-markedet, men skalerer i dag ned til bedrifter som trenger flere enn fem aksesspunkter.

Secure Enterprise Mesh-løsningen blir tilgjengelig nå i juli. For eksisterende Aruba-kunder er det kun en programvareoppgradering som skal til for å åpne opp for mulighetene. Mer informasjon finner du på www.arubanetworks.com.

LES OGSÅ: Wireless-N fra Linksys

Les om:

Nettverk