Kan Google bryte roaming-regimet?

GOOGLE OVERALT: Giganten satser med tunge investeringer langt utenfor tjenesteområdet de vanligvis er i. Foto: Arkiv

Kan Google bryte roaming-regimet?

Google har planer om å lage et tilnærmet globalt nettverk. Det vil gjøre det mulig at kunder betaler samme pris for samtaler, tekstmeldinger og data uavhengig av hvor i verden de skulle befinne seg

Google er for tiden i samtaler med den Hongkong-noterte giganten Hutchison Whampoa. De eier mobiloperatøren Three. Målet er en avtale som vil gjøre det mulig for amerikanere å bruke telefonen i utlandet uten ekstra kostnader, skriver The Telegraph. De viser til kilder med kjennskap til saken.

Med andre ord innebærer det at de ønsker å tilby gratis roaming til alle brukere.

Via Hutchison Wampooa vil Google få grossist-tilgang til mobiltjenester i flere land. Operatøren Three har virksomhet i Italia, Østerrike, Sverige, Storbritannia, Danmark, Hong Kong, Indonesia og Irland.

Bekreftet planer i februar

Det var under mobilmessen i Barcelona i februar at senior konserndirektør i Google, Sundar Pichai, bekreftet ryktene om at selskapet jobbet med eget mobilt nettverk. Pichai er direktør for Android, skriver Daily Mail.

Roamingratene skal bli enda bedre, sa Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas til E24 nå i mars, men han kunne ikke love null påslag for gjesting i utlandet. Både Telenor og flere andre selskaper har satt ned sine roaming-priser i EU-området i det siste, men på ingen måte fjernet påslagene.

Bevegelse

Det er spesielt på dataoverføring roaming-avgiftene i dag er smertefulle. Det danske teleselskapet Ipnordic fjerner nå roaming-kostnadene for sine bedriftskunder i EU. Det betyr at man kan ringe for samme pris uavhengig av hvilket EU-land man befinner seg i.

At det er mulig å fjerne roaming helt har Telenor Sverige vist. For svensker koster det ikke noe ekstra å strømme store datamengder om de er i Norge eller Danmark. For Telenors kunder i Norge derimot koster det skjorta.

Telekom