Telenor med nytt mobilt bedriftsnett

Telenor med nytt mobilt bedriftsnett

Knytter sammen mobil, fasttelefoni, internett og tjenesteplattformer.

I dag presenterer Telenor sitt nye mobile bedriftsnett, med tjenester som for eksempel oppsett av samtaler via Outlook og mobilt sentralbord.

Løsningen skal gi sterkere integrasjon mellom pc, fasttelefoni, internett og mobiltelefoni, og beskrives som et skritt nærmere samordnet kommunikasjon, skriver Finansavisen.

IMS

Telegiganten signerte i fjor en avtale om IMS-plattform med Ericsson (IP Multimedia Subsystem). Den fremtidige standarden for å knytte sammen fasttelefoni, mobiltelefoni, tjenesteplattformer og internett vil gjøre at tjenesteutviklingen går raskere. IMS skal også bidra til lavere driftskostnader for Telenor.

Løsningen skal leveres som tjeneste via selskapets egne driftssentre, som ifølge Finansavisen på mange måter vil fungere som et integreringslag. De fem største mobiloperativsystemene er støttet. Tredjepartsutviklere skal blant annet kunne lage løsninger for plattformen via den åpne xml-standarden.

Ferdig innen 2012

I juni 2009 kunne Telenor fortelle at de åpner nettet for å slippe inn tredjeparts utviklere i mobilnettet via API-er. Det var trinn én i Telenors strategi på området, og rettet seg mot mindre bedrifter med kun én mobilløsning og enkle sentralbordløsninger. Det som nå lanseres er trinn to, og inkluderer altså hele bedriftsnettet, inkludert fastnett.

Telenor skal oppgradere alle deler av sin løsning til å støtte IMS, målet er å få en integrert totalplattform. Siste fase i tretrinnsraketten skal inkludere den IP-baserte kundemassen.

Etter planen skal løsningene være helintegrert med Telenors øvrige tjenesteplattform innen utgangen av året.

Unified Communications